Goed toezicht – Goed bestuur

lindeboom[1]Steeds vaker staan er oproepen in de krant om bestuurders, c.q. toezichthouders te werven. Daar waar je een aantal jaren geleden vrijwel alleen maar in een Raad van Toezicht kon komen via het Old boys network, lijkt het er nu op dat deze wijze van werven enorm is afgenomen. Of dit ook werkelijk zo is, is mij niet bekend, maar wat ik wel zie is dat veel mensen, na alle schandalen die er geweest zijn, maar weinig zin meer hebben in een bijbaan als bestuurder of toezichthouder. Waarom die verantwoordelijkheid op je nemen, terwijl het in de (semi) publieke sector ook nog eens weinig oplevert. Bovendien zijn de meeste besturen flink geprofessionaliseerd en moet jij als toezichthouder maar zien hoe je hier op adequate wijze toezicht kan houden. Natuurlijk neem je jouw opleiding en ervaring mee en worden er ook voor raden van toezicht inhoudelijk goede cursussen gegeven, maar toch! Goed toezicht blijft een lastige zaak.

Wij van Prinscs en Creathos willen graag een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van Toezichthouders en bestuurders, door op een andere manier met elkaar om te gaan, waardoor toezichthouden en/of besturen weer leuk, lerend en lonend wordt.

Lees verder:

Over Frits W. Prins, prinspirator

Communicatief, sociaalvaardig en resultaat gericht (project/interim) manager. Inzetbaar binnen herstructureringsprocessen, re-organisaties, gedrags-, cultuur- en veranderingsprocessen. Tevens management coach, loopbaan counsellor, mediator en individuele begeleider op het gebied van spanning- en/ of conflictsituaties en Code 40ne trainer
Dit bericht werd geplaatst in Goed bestuur. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s