Workshop begeleiding van de Dialoog (in co-creatie met Creathos BV)

De dialoog is een populaire gespreksvorm. Het is wel een gesprek dat niet vanzelf gaat. Het vraagt zowel van de deelnemers als van de gespreksbegeleider een dialooghouding, waar vanuit een dialoog kan ontstaan.

Tijdens deze workshop beoefenen de gespreksbegeleiders in spé deze dialooghouding. Tevens maken de deelnemers kennis met de dialoogmethodiek van Appreciative Inquiry (Waarderend onderzoeken).

Wat houdt een dialoog volgens de methode Appreciative Inquiry in?
Deze dialoogvorm is erop gericht om met een positieve grondhouding te leren kijken naar al wat er gebeurt. AI komt voort uit het idee dat mensen met meer vertrouwen de toekomst tegemoet treden als zij positieve ervaringen vanuit het verleden mee kunnen nemen. De methode bestaat uit 4 stappen waarbij gesprekspartners elkaar verhalen vertellen over positieve zaken uit het verleden. Hierdoor richten de gesprekspartners zich op datgene wat ze in de toekomst willen versterken. Vanuit ‘provocatieve proposities’ (dromen over wat zou kunnen zijn) formuleren deelnemers concrete actiepunten.

Hoe zict de workshopdag eruit?
De deelnemers zetten tijdens deze workshop eerste stappen om zich deze methodiek eigen te maken.  Enige ervaring in het begeleiden van groepsgesprekken is aanbevelenswaardig. We beginnen de dag met een kennismaking. Daarna gaan we in op de achtergrond van de dialoog als gespreksvorm. Vervolgens doen we een oefening, waarin een specifieke dialoogvaardigheid aan bod komt. We bieden u een referentiekader voor het profiel van een gespreksbegeleider.  Vervolgens gaan we met elkaar in dialoog. In de middag  gaan we  uitgebreid in op de 4 stappen van de dialoogmethodiek. We sluiten af met wederom een dialoog, waarin we voldoende reflectieruimte bieden over uw persoonlijke ontwikkelingspad als dialoog-gespreksbegeleider.

Voor wie?
Iedereen die geïnteresseerd is in denkwerk en in manieren om reflectie in dialoog om te zetten in zijn of haar beroepspraktijk. De training is interessant voor uiteenlopende professies: hulpverleners, bestuurders, beleidsambtenaren, leidinggeven, docenten, coaches, adviseurs, trainers, gespreksbegeleiders, voorzitters.  De training is bedoeld voor iedereen die in gesprekken met collega’s, cliënten, bestuurders of medewerkers een gelijkwaardige relatie essentieel vindt.

Uw tijdsinvestering voor de Workshop Begeleiden van een dialoog is één dag.

Data 2015/2016 Tijdstip Locatie Aantal deelnemers
Zondag 8 nov 10:00-16:30 Berenkoog 80/Alkmaar min 4- max 15
Zaterdag 19 mrt 9:30-16:00 Berenkoog 80/Alkmaar min 4- max 15
Woensdag 18 mei 9:30-16:00 Berenkoog 80/Alkmaar min 4- max 15

Tarief Workshop Begeleiden van  een dialoog is €45,- excl btw (inclusief lunch). De workshop gaat definitief door als er zich 4 mensen hebben aangemeld. Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen.

De samenwerking met Saskia van der Werff (Creathos) gaat verder:
Naast de workshop Goed Bestuur is er nu de workshop

Het Belangen Café

Vrijwel alle governance codes geven aan dat de Raad van Toezicht de stakeholders dialoog moet voeren; maar hoe geef je dit vorm? Prinscs en Creathos leiden u in 4 stappen door een goed gestroomlijnd proces, met als eindresultaat een belangenkaart aan de hand waarvan de RvT evenwichtige besluiten kan nemen en prioriteren.

Lees verder

Over Frits W. Prins, prinspirator

Communicatief, sociaalvaardig en resultaat gericht (project/interim) manager. Inzetbaar binnen herstructureringsprocessen, re-organisaties, gedrags-, cultuur- en veranderingsprocessen. Tevens management coach, loopbaan counsellor, mediator en individuele begeleider op het gebied van spanning- en/ of conflictsituaties en Code 40ne trainer
Dit bericht werd geplaatst in Goed bestuur. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s