Over Prinscs

Frits W. Prins (1952) 

Interim manager/consultant en coach, gespecialiseerd in visie ontwikkeling en bedrijfsstrategie, loopbaanbegeleiding, maar ook in het ondersteunen van hen, die voor zichzelf willen beginnen z.g. starters. Deze ervaring heb ik opgedaan tijdens de grote ontslaggolf bij KPN toen ik als personeelsadviseur werkzaam was. Van de ruim zeventig mensen die ik heb begeleid bij het starten van een eigen bedrijf was het grootste deel na ruim twee jaar “full in business”. Ik varieer in coachingsmethode (RET , enneagram ,lemniscatisch denken, Code 40ne etc.) naar gelang de aansluiting met cliënten.

De afgelopen jaren heb ik nauw samengewerkt met Jos Hoebe, de bedenker van Code40ne. Met hem en anderen hebben we er voor geijverd om Code40ne als toegepaste methode op de markt te brengen. Ik vond en vind dit belangrijk omdat met behulp van Code40ne uiterst snel en efficiënt onbewuste ideeën en patronen bewust gemaakt kunnen worden. Heel handig bij de visie ontwikkeling binnen directies, managementteams en/of afdelingen binnen een bedrijf; maar ook bij de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Gecombineerd met lemniscatisch denken (waaronder ‘de Kunst van het vragen stellen’) ervaar je in korte tijd wat het is om op verantwoorde wijze je eigen keuzes te maken en nieuwe wegen te bewandelen.

Sociaal/maatschappelijk ben ik actief als secretaris van de Stichting Maatschappelijk Forum Wonen, een stichting die zich inzet voor de maatschappelijke verankering van woningcorporaties in Nederland. Gevoed door de ervaring in deze sector en in samenwerking met Saskia van der Werff (Creathos BV) hebben we workshops gemaakt, gericht op ‘Goed Bestuur’.